Medicinsk Yoga / Mediyoga

Mediyoga riktar sig till alla, oavsett hälsotillstånd och fysisk förmåga. Mediyoga välkomnar deltagare oavsett erfarenhet och nivå, inklusive nybörjare. Medicinsk Yoga anpassas efter individuella behov och kan utföras antingen på golvet eller sittandes på en stol. Rörelserna är enkla, mjuka och inte på något sätt belastande, vilket gör övningarna passande för alla, oavsett ålder och hälsotillstånd.

Mediyoga används även inom sjukvården i samband med rehabilitering och svensk forskning har visat att Mediyoga har många positiva effekter, inklusive lindring av ryggproblem och kroppslig smärta, sänkning av högt blodtryck, förbättring av hjärthälsa, dämpning av ångest och oro, förbättring av syresättning och cirkulation samt ökad rörlighet. Läs mer om Mediyoga via länken www.mediyoga.se.

Genom en kombination av andningsövningar, rörelser, vila och meditation främjas hälsa på olika nivåer, inklusive minskade stresshormoner, förbättrad sömn, stärkt immunförsvar och en känsla av lugn och trygghet. Målet är att öka kroppens rörlighet på ett hälsosamt och skonsamt sätt. Mediyogan ger även möjlighet till en ökad medvetenhet och kontakt med sig själv.

Att tänka på:

Du får gärna ta med egen yogamatta, kudde och filt. Bär bekväma och mjuka kläder, barfota eller med strumpor. Meddela gärna om du behöver låna matta, ett fåtal mattor finns att tillgå.

Undvik gärna stora måltider före Yogatillfället.

Plats/Tid:

Torsdagar 11.00- 12.00, Västra Storgatan 14, med start 8 februari 2024. 8 tillfällen med uppehåll v. 8, 13 och 14. Vid eventuellt inställt pass förlängs kursen med motsvarande antal gånger. Meddela gärna vid förhinder.

Kostnad:

Deltagaravgiften är 1095 kr. Betalningsinformation skickas ut i samband med anmälan. Det går att dela upp betalningen om så önskas.

Anmälan/Bokning: 
Anmäl till Din hälsa – En helhet via telefon 070-680 36 39, via mail eller via hemsida under kontakt.